Koday Laszló galériája
Kattints a képre!

Másképp látók
Internetes Irodalmi és Művészeti Kör

Copyright 2006. Minden jog fenntartva
Keresés a honlapon
AJÁNLUNK - MEGJELENT!


NETKÖTETEK

Lelkes Miklós: A szépség csillaga >>>
B. Huszta Irén: Toll és szív >>>
Őri István: Az élet és az út dala >>>
Péter Erika: Túlhordott ölelés >>>
Szikszai Ilka: Tornyomban >>>
T. Fiser Ildikó: A mosoly fintora >>>
Vargha Ágnes: Kötéltánc >>>
Utasi Hajnalka: "Szentjános bogár" >>>
Verzár Éva: Őseink forrása >>>


további kötetek >>>


AJÁNLUNK - MEGJELENT!

Kedves alkotótársak és olvasók!

Megjelent
Tábory Maxim: TŰZFÉNY
című verseskötete

"Tábory Maxim hite, hogy az emberiség morálisan és intellektuálisan közelebb hozható Teremtőjéhez. Közeli rokona Shelly elképzelésének, hogy az ember végletekig tökéletesíthető. Kevesen ismerik a magyar nagyközönség körében, annál inkább amerikai irodalmi berkekben. Ezáltal nem csak költészetével, hanem klasszikusaink kiváló fordításával is áttörte a nyelvhatárt és felbecsülhetetlen szolgálatot tett a magyar irodalomnak."
Fáy István - irodalomtörténész, esztéta

A TŰZFÉNY két nyelven, magyarul és angolul, tartalmazza a költő egyéni hangvételű remekműveit. Számomra igen különleges élményt nyújtott és nemcsak a versek, de a könyv összességében is (kívül, belül) szívdobogtató. Őszintén ajánlom mindenkinek: Olvassátok el!
T. Fiser Ildikó

A könyv a SZÉPHALOM KIADÓ gondozásában jelent meg
a borítót tervezte és készítette: SIVÁK ENIKŐ

A könyv megrendelhető:
A Széphalom Kiadónál valamint a
LIBRI online könyváruház oldaláról >>>

Alkotóinknak dedikált példányok, kedvezményes áron!
A Széphalom Kiadónál a Másképp látók Irodalmi és Művészeti kör alkotói dedikált példányt is kérhetnek, valamint minden kedves olvasónk is, aki a könyvet a kiadótól, az alábbi e-mail címre küldött levélben rendeli meg, kedvezményes áron juthat hozzá!

Keressétek Mezey Katalint!
iroalap@t-online.hu


AJÁNLUNK!

A gondolatok értéke I-II.
2010.

Válogatás az IR szerzőinek alkotásaiból


Zsoldos Árpád előszava:

Az Irodalmi Rádió szerkesztőségének egyik alapvető célkitűzése az, hogy betöltsön néhány űrt a magyar médiában az értékes és értelmes gondolatok közvetítése terén. Mert bizony számtalan példát látunk, hallunk és olvasunk abban a tekintetben, hogy mit kellene ennünk, innunk, viselnünk és magunkra kennünk ahhoz, hogy olyan egészségesek, szépek és sikeresek legyünk, mint a filmbéli hősök; valamint arra is kapunk útmutatást, hogy mi a trendi szöveg és viselkedés; de arról igazán ritkán szerezhetünk tapasztalatot, hogy embertársaink miről gondolkodnak éppen és mit éreznek igazán fontosnak. Az előző mondatból kiemelném az „igazán fontos” kifejezést, hiszen ez az egyik alappillére e kötet mondanivalójának is. Nem felszínesség, hanem őszinteség, nem mellébeszélés, hanem a valóság az, ami a következő oldalakon olvasható. Rövidebb-hosszabb részletek, élmények egy-egy szerzőnk életéből és munkásságából. Ami közös bennük, hogy szerkesztőségünk valamelyik pályázatán sikeresen szerepeltek az elmúlt négy év (2006–2009) során. Találhatunk műveket a Tél és Karácsony című kiírásunkból, valamint további tematikus pályázatokból; de a legtöbb írás a Kortárs Verstár-ból, A hét prózájá-ból, a 2008-as év heti pályázataiból, illetve természetesen a 2009-es A gondolatok értéke című sorozatból került be válogatásunkba. Ezek az alkotások eredetileg a Hallgató című kiadványsorozatunk füzetében jelentek volna meg nyomtatásban, de úgy gondoltuk, hogy sokkal értékesebb, időtállóbb és szebb, ha egy ilyen kötetben látnak napvilágot.
Méltó folytatása ez az antológia a korábbi kiadványainknak: egyrészt az irodalMatt a magyarnak című válogatásunknak, hiszen az 2007-ig tartalmaz alkotásokat; másrészt az Új versek mindenkinek minden alkalomra című ünnepi összeállításunknak, ugyanis itt is olvashatunk alkalmi verseket; harmadrészt pedig az Így születik a vers-nek, hiszen ebben a kötetben is nyilatkoznak alkotóink a művek keletkezési körülményeiről.
Az írások mellett tehát több helyütt megtalálhatjuk a szerző fényképét és bemutatkozását, gondolatait művéről, továbbá könyvünk végén egy külön táblázatban összefoglaltuk, hogy melyik alkotás melyik pályázaton szerepelt sikeresen.
Rövidprózákat és verseket egyaránt olvashatunk a kötetben, ráadásul a színes sorozatot két, a többitől eltérő cikk zárja: egy recenzió és a borító tervezőjének bemutatkozása.
Bízunk benne, hogy ezzel az összeállítással is értékes perceket tudunk szerezni olvasóinknak. Ajánljuk népszerű tévéműsorok előtt, után, de leginkább helyett.

Zsoldos Árpád
az Irodalmi Rádió főszerkesztője


A kiadásért felel:
Zsoldos Árpád
Irodalmi Rádió, Miskolc
www.irodalmiradio.hu


AJÁNLUNK - MEGJELENT!

SZÍVTÜKRÖK címmel MEGJELENT a Másképp látók Kortárs irodalmi és művészeti válogatás

A kötetben, egy csokorba gyűjtve, 49 alkotó 91 műve (versek, prózák, grafikák) olvashatók, láthatók.

"Egy olyan kortárs irodalmi válogatást tart kezében az olvasó, ami egy szép szeletét adja íróink és költőink gondolatvilágának. Az, aki jártas a mai magyar irodalomban, csupa ismerős névvel találkozhat. Magam is örömmel olvastam jónéhány olyan nevet, akik az Irodalmi Rádió alkotótáborának is tagjai, valamint olyan verseket és írásokat, melyek már nálunk is megjelentek valamilyen formában.
Mindig örömet jelent számomra, ha egy értékes válogatással találkozom, ami most is így van, hiszen olyan érzésekkel, gondolatokkal, történetekkel ajándékoznak meg bennünket a kötet szerzői, amelyek érdemesek arra, hogy minél több emberhez eljussanak.
Ha pedig Ön olyan olvasó, aki most először találkozik egy ilyen válogatással, olvassa végig és meglátja, a végére beleszeret ezekbe az alkotásokba, hiszen ugyanúgy szólnak Önről és Önhöz, ahogy magáról az írójáról is."
(Zsoldos Árpád Irodalmi Rádió - részlet a könyv ELŐSZÓ oldaláról)ÜZENJ! Ha építő szándékú véleményed, kérdésed, kérésed van, vagy bármi, amit szeretnél elmondani, elküldeni...ÜZENJ!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot